Ετικέτες

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Τι να διαβάσετε και τι να δείτε: Οι προτάσεις μου.

Γεια σας όμορφες μου αναγνώστριες!

Το σημερινό μου ποστ θα είναι λίγο διαφορετικό! Θέλω να σας παρουσιάσω ένα βιβλίο που διάβασα και μία ταινία που είδα πρόσφατα, με τα οποία ένιωσα εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους συναισθήματα και τα αγάπησα εξίσου.

Ξεκινάω με το πιο πρόσφατο που είναι η ταινία. Λέγεται Trash ή στα ελληνικά Σκουπίδια. Είναι ταινία που διαδραματίζεται στην Βραζιλία και είναι στα Πορτογαλικά επομένως είχα άμεσο ενδιαφέρον να την δω λόγω συζύγου αλλά και λόγω του ότι την έχω επισκεφθεί και μου έχουν μείνει πολλές εικόνες χαραγμένες στη μνήμη. 

Σκηνοθέτης είναι ο Στίβεν Ντάλντρι (Ώρες, Μπίλι Έλιοτ: Γεννημένος Χορευτής) και σεναριογράφος ο Ρίτσαρντ Κέρτις (Αγάπη Είναι..., Όσα Φέρνει ο Χρόνος). Η ταινία είναι βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Άντι Μάλιγκαν που κυκλοφορεί και στην Ελλάδα απο τις εκδόσεις Πατάκη.

 Μας παρουσιάζει την ιστορία 3 παιδιών που ζουν στις περίφημες φαβέλες του Ρίο της Βραζιλίας και δουλεύουν σε έναν σκουπιδότοπο. Εκεί, βρίσκουν ένα πορτοφόλι που αποδεικνύεται ιδιαίτερα σημαντικό για κάποιους ανθρώπους και καταλήγουν να ρισκάρουν την ίδια τους τη ζωή προκειμένου να κάνουν αυτό που εκείνα θεωρούν σωστό.


Η ταινία εμένα προσωπικά με έκανε πολλές φορές να βουρκώσω γιατί μου θύμιζε καταστάσεις και πρόσωπα που είδα απο κοντά πριν 2 χρόνια. Σε όσους έχουν στο μυαλό την εικόνα της ειδυλλιακής, εξωτικής Βραζιλίας, με την σάμπα, την Κόπα Καμπάνα και τις βραζιλιάνες με τα αισθησιακά κορμιά, θα φανεί λίγο περίεργο το θέαμα αλλά δυστυχώς είναι πέρα για πέρα αληθινό. Απο τις πιο αγνές μέχρι τις πιο σκληρές σκηνές, είναι όλα μέρος μίας πραγματικότητας για εκείνους που εμείς ούτε καν φανταζόμαστε. Πριν γράψω εδώ την παρουσίαση, ρώτησα τον άντρα μου αν υπήρχε κάτι στην ταινία που του φάνηκε υπερβολικό και ψεύτικο και μου είπε ''Τίποτα απολύτως. Είναι ακριβώς όπως τα δείχνει''.

Είναι μία ταινία με πολλά μαθήματα ζωής και αν δεν είσαστε απο αυτούς που ενθουσιάζονται μόνο με Transformers, Spiderman και ταινίες επιστημονικής φαντασίας, νομίζω οτι αξίζει να την δείτε.



Περνάω τώρα στο βιβλίο, που είναι σαφώς πιο ανάλαφρο. Είναι της Σόφι Κίνσελα, η οποία έχει γράψει επίσης το Confessions of a Shopaholic που έγινε και ταινία. Ο τίτλος του είναι Θέλω το Κινητό σου (ο αυθεντικός τίτλος είναι I've Got Your Number). 


''Η Πόπι Ουάιατ δεν έχει νιώσει ποτέ πιο τυχερή στη ζωή της: ετοιμάζεται να παντρευτεί τον Μάγκνους, τον άντρα των ονείρων της. Τα πάνω-κάτω έρχονται όμως όταν σ' ένα ξενοδοχείο που διασκεδάζει με τις φίλες της χάνει το δαχτυλίδι των αρραβώνων της -ένα πολύτιμο οικογενειακό κειμήλιο- και της κλέβουν και το κινητό της. Πανικόβλητη, εντοπίζει ένα κινητό μέσα σ' ένα δοχείο απορριμμάτων. Τέλεια! Μπορεί να αφήσει το νούμερο στο ξενοδοχείο για να την ειδοποιήσουν μόλις βρεθεί το σμαραγδένιο δαχτυλίδι. Καθόλου τέλεια. Ο ιδιοκτήτης του κινητού, ο γοητευτικός επιχειρηματίας Σαμ Ρόξτον, δε συμφωνεί. Θέλει πίσω το κινητό του και γίνεται έξαλλος με την Πόπι, η οποία διαβάζει τα μηνύματά του και παρεμβαίνει στην προσωπική του ζωή. Μέσα από μια σειρά κωμικοτραγικών γεγονότων, η Πόπι και ο Σαμ αρχίζουν να ανταλλάσσουν email και SMS και να γίνονται απαραίτητοι ο ένας στον άλλο. Η ημέρα του γάμου όμως πλησιάζει και ενώ η Πόπι προσπαθεί με χίλια τερτίπια να κρύψει την απώλεια του δαχτυλιδιού, δέχεται μυστηριώδη τηλεφωνήματα. Στα σκαλιά της εκκλησίας την περιμένει η μεγαλύτερη έκπληξη της ζωής της.''

Είναι ένα βιβλίο που διάβασα πολύ ευχάριστα, που δεν ήθελα να σταματήσω το διάβασμα για να μάθω τι θα γίνει μετά και που θυμίζει πολύ ρομαντικές ταινίες του στυλ της Jennifer Aniston και της Kate Hudson. Θα σας φτιάξει τη διάθεση, θα σας κρατήσει το ενδιαφέρον αμείωτο και θα σας περάσει και κάποια μηνύματα με ανάλαφρο μεν τρόπο αλλά σημαντικά. Εμένα το συγκεκριμένο με έκανε να θέλω να διαβάσω και άλλα βιβλία της συγκεκριμένης συγγραφέως και έχω ήδη βάλει μερικά στη Wishlist Μου. 

Κοστίζει στο Public, απο όπου ψωνίζω εγώ, 16.60 ευρώ αν το αγοράσετε απο το κατάστημα και 11.61 αν το παραγγείλετε online. Εγώ πάντα τα παραγγέλνω online και τα παραλαμβάνω απο το κατάστημα για να παίρνω την έκπτωση. Επίσης, αν γνωρίζετε καλά αγγλικά, μπορείτε να διαλέξετε την αγγλική έκδοση που κοστίζει 10.99 στο κατάστημα και 9.52 ευρώ online.



Αυτές ήταν οι προτάσεις μου για σήμερα. Για οτιδήποτε άλλο μου κινήσει το ενδιαφέρον θα επανέλθω. Εάν τα έχετε δει ή διαβάσει ή αν το κάνετε μελλοντικά, περιμένω τις απόψεις σας!