Ετικέτες

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Fails 2015 - Προϊόντα που με απογοήτευσαν το 2015

Γεια σας και καλή χρονιά, μιας και αυτό είναι το πρώτο μου άρθρο για το 2016! Να έχετε υγεία και να κυνηγάτε τα όνειρα σας!
Το πρώτο άρθρο που αποφάσισα να γράψω αφορά τα προϊόντα που με απογοήτευσαν τον προηγούμενο χρόνο για διάφορους λόγους.


Ξεκινάω με ένα προϊόν για το οποίο είχα διαβάσει τα καλύτερα
απο όλες. Είναι ο περίφημος αφρός καθαρισμού της Apivita με ελιά και λεβάντα. Τον πήρα αποκλειστικά και μόνο για να ξεβάφομαι και με απογοήτευσε πολύ και λόγω υφής αλλά και γιατί τελικά δεν αφαιρεί το μακιγιάζ μου εντελώς, ακόμα και αν φοράω μόνο μάσκαρα στα μάτια. Πάντα όταν βγαίνω απο το μπάνιο έχω μαύρη μουτζούρα κάτω απο τα μάτια και, εκτός αυτού, μου ξηραίνει το πρόσωπο. Θα σας κάνω αναλυτικό review. Επόμενο ένα αποσμητικό απο τα Oggi, το Hollywood, με άρωμα Cranberry, Wild Rose και Musk. Μυρίζει υπέροχα, ήταν πολύ οικονομικό (1.50 ευρώ αν θυμάμαι καλά) αλλά σε εμένα δεν διαρκεί ούτε μισή ώρα. Τα αφρόλουτρα του Κορρέ γενικά τα αγαπώ αλλά το Αχλάδι Περγαμόντο δεν μου ταίριαξε καθόλου. Την ώρα που πλενόμουν μου φαινόταν υπερβολικά γλυκιά η μυρωδιά του και δεν μένει και στο δέρμα, ευτυχώς στη συγκεκριμένη περίπτωση. Το τελείωσα με το ζόρι για να ξεκινήσω το Βανίλια Κανέλα.


Συνεχίζω με δύο μάσκες μαλλιών. Τα μαλλιά μου γενικά είναι ιδιαίτερα δύσκολο να μαλακώσουν και να ξεμπερδέψουν, οπότε σπάνια είμαι ικανοποιημένη απο προϊόντα μαλλιών. Για την μάσκα της Ventus Glossy με Goji Berries, Ρόδι και Αλόη για βαμμένα μαλλιά είχα διαβάσει θετικά σχόλια. Στα δικά μου μαλλιά, δυστυχώς, δεν ταίριαξε καθόλου. Δεν τα έκανε ιδιαίτερα απαλά ούτε και ευκολοχτένιστα. Μόνο θετικό της οτι μυρίζει πολύ ωραία. Την επόμενη μάσκα την πήρα απο την έκθεση ομορφιάς για επαγγελματίες, γι'αυτό είναι και σε τόσο μεγάλη συσκευασία. Είναι της εταιρείας Imel και περιέχει κερατίνη και argan oil. Δυστυχώς, παρότι μυρίζει ονειρεμένα καραμέλα, ούτε αυτή κατάφερε να κάνει κάτι στα μαλλιά μου. 


Συνεχίζω με άλλη μία μάσκα μαλλιών, της εταιρείας Indola αυτή τη φορά, την Innova Repair Rinse-off Treatment. Κάποια στιγμή σε κομμωτήριο ξαφνιάστηκα με το πόσο εύκολα μου ξέμπλεξαν τα μαλλιά και όταν ρώτησα μου είπαν οτι χρησιμοποίησαν τη συγκεκριμένη μάσκα, την οποία ήθελαν να μου πουλήσουν 30 ευρώ. Τελικά την βρήκα online με 10 ευρώ αλλά με όση χαρά την πήρα άλλη τόση ήταν η απογοήτευση μου όταν την χρησιμοποίησα. 


Συνεχίζω με κραγιόν που με απογοήτευσαν, και ήταν αρκετά. Πρώτο το Caresse Lipstick της L'Oreal. Δεν μου άρεσε το οτι η απόδοση του θυμίζει lipgloss. Είναι ενυδατικό αλλά και αρκετά διάφανο και θέλει αρκετή ποσότητα για έντονο αποτέλεσμα. Επόμενο, πάλι απο L'Oreal, το Infallible Cream Mega Lip Gloss. Υποτίθεται οτι είναι lipgloss με μεγάλη διάρκεια αλλά δεν είδα καμία διαφορά σε σχέση με ένα απλό lipgloss και σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί τα 15 ευρώ που έδωσα. Το κραγιόν της Sixteen Cosmetics, ευτυχώς, ήταν πολύ οικονομικό γιατί δεν μου άρεσε καθόλου η απόδοση του. Θέλει αρκετά περάσματα για να φανεί ακριβώς όπως στη συσκευασία. Άλλο ένα αρνητικό του το οτι ανοίγει συνεχώς το καπάκι και χαλάει και το ίδιο και η τσάντα μου, οπότε σταμάτησα να το παίρνω μαζί μου. Ένα κραγιόν που πήρα με μεγάλες προσδοκίες είναι της Golden Rose, το Vision Lipstick. Έχει πολύ καλή απόδοση αλλά σε εμένα μετά απο λίγο αρχίζει να τρέχει έξω απο το περίγραμμα και να με φέρνει σε δύσκολη θέση. Κρίμα, γιατί είμαι πολύ ικανοποιημένη απο άλλες σειρές της εταιρείας. Τέλος, το κραγιόν της Jordana μου το χάρισε η Ιωάννα (Beauty Diaries by Ioanna Chiotelli) γιατί δεν της άρεσε και αμέσως διαπίστωσα γιατί. Όσο έντονο φαίνεται το χρώμα στη συσκευασία, τόσο αχνό βγαίνει στα χείλη και πρέπει να το περάσεις εκατό φορές.


Ακολουθούν δύο μάσκαρα, τις οποίες επίσης μου χάρισε η Ιωάννα γιατί δεν της άρεσαν. Η πρώτη είναι η False Lash Architect της L'Oreal και η δεύτερη η Masterpiece Max απο την Max Factor. Μου φάνηκαν και οι δύο αδιάφορες με αποτέλεσμα μόνο για πρωινό μακιγιάζ. Θα σας τις παρουσιάσω σε ξεχωριστό άρθρο.


Άλλο ένα προϊόν που είναι γνωστό σε πολλές είναι το Apricot Facial Scrub απο Beauty Formulas, που εμένα δεν με ικανοποίησε. Γενικά τα scrub με κόκκους απο βερίκοκο θεωρώ οτι είναι τα καλύτερα, αλλά το συγκεκριμένο δεν μου άρεσε γιατί, παρότι οι κόκκοι είναι πολλοί και δεν διαλύονται, η υπόλοιπη σύσταση του είναι τόσο αραιή που μόλις έρχεται σε επαφή με το βρεγμένο δέρμα εξαφανίζεται και μένεις να παλεύεις να τρίψεις τους κόκκους. Αυτό σημαίνει οτι είτε δεν καταφέρνω να κάνω καλή απολέπιση είτε αναγκάζομαι να βάλω παραπάνω προϊόν και τελειώνει πολύ γρήγορα. Το Coconut Oil έχει αγαπηθεί και διαφημιστεί απο πολλές κοπέλες αλλά εμένα δεν μου άρεσε καθόλου. Το χρησιμοποίησα αρχικά σαν θεραπεία στα μαλλιά μου, βάζοντας το για πολλές ώρες πριν λουστώ αλλά μετά τα μαλλιά μου κατέληξαν να είναι πιο σκληρά και σχεδόν αδύνατο να τα ξεμπλέξω. Στη συνέχεια είπα να το εφαρμόσω στο σώμα μου αλλά δεν μου άρεσε το οτι δεν απορροφάται εντελώς και αφήνει λιπαρότητα αλλά και το οτι η μυρωδιά του ήταν πολύ έντονη και όχι ιδιαίτερα γλυκιά, όπως έχουμε συνηθίσει την καρύδα στα υπόλοιπα προϊόντα. Τέλος, το Sea Salt Texturising Spray απο Tony & Guy δεν μου άρεσε γιατί, ενώ κάνει όντως λίγο κυματιστά τα μαλλιά ''σαν παραλίας'', διαρκεί λίγο και μετά τα νιώθω ξηρά και δεν χτενίζονται με τίποτα.


Ένα scrub σώματος αυτή τη φορά, το Salt Scrub της Aroma Esti με κόκκινο σταφύλι, μυρίζει υπέροχα και κάνει πολύ καλή απολέπιση. Αυτό που δεν μου άρεσε είναι καθαρά προσωπική παραξενιά και αφορά στο γεγονός οτι αφήνει λάδι όπου το χρησιμοποιείς. Πιθανότατα να το λατρέψετε γιατί θα νιώθετε απαλό και ενυδατωμένο το δέρμα σας, απλά εμένα με ενοχλεί οποιαδήποτε αίσθηση ''λαδίλας'' στο σώμα μου. Την κρέμα αδυνατίσματος της Somatoline, Εντατικό Αδυνάτισμα 7 Νύχτες, σας την παρουσίασα εδώ και πραγματικά δεν έκανε τίποτα που να αξίζει τα χρήματα της.



 Τελευταία προϊόντα που με απογοήτευσαν το Ασετόν της Dalon με γλυκερίνη, που δεν άντεχα καθόλου την τόσο έντονη μυρωδιά του, και ένα βιβλίο που διάβασα για καλοκαίρι. Είναι το Every Boy's Got One της Meg Cabot, το οποίο είναι πολύ προβλέψιμο απο τις πρώτες κιόλας σελίδες και γραμμένο με πολύ ιδιαίτερο τρόπο που προσωπικά με κούρασε.

Αυτά ήταν τα προϊόντα που με απογοήτευσαν και τελικά χάρισα, πέταξα ή κατάφερα να τελειώσω μέσα στο 2015! Έχουμε κανένα κοινό; Στο επόμενο άρθρο θα σας γράψω για τα προϊόντα που αγάπησα και χρησιμοποίησα με μανία το προηγούμενο έτος! Μέχρι τότε σας φιλώ!